Over het klooster dolphia

Van klooster tot bedrijvencentrum

Find your dream home
unieke locatie

Bedrijvencentrum


Wat ooit begon als klooster, biedt nu unieke werkruimtes voor ondernemers. Het klooster biedt op deze bijzondere locatie diverse inspirerende ruimtes.

Het klooster is goed te bereiken met de auto, fiets en het OV. Tevens beschikt het over voldoende parkeerplaatsen.

Er zijn diverse mogelijkheden tot het huren van ruimtes of vergaderzalen. Ook catering behoort tot de mogelijkheden.

bekijk ruimtes
Geschiedenis

Begin vorige eeuw...De geschiedenis van het klooster Dolphia start met de stichting van een parochie in de wijk Dolphia. Deze wijk werd rond 1930 aangelegd aan de Gronausestraat in Enschede.

De rooms-katholieke inwoners van de wijk Dolphia waren aangewezen op Glanerbrug voor hun geloofsactiviteiten. De pastoor van Glanerbrug besloot toen een buitenpost in Dolphia te stichten, wat resulteerde in de Bernadettekerk, die in 1934 gebouwd is. Achter de Bernadettekerk bevindt zich de kloosterkerk.

Ondertussen werd de wijk Dolphia gekozen door de orde van de Kapucijnen voor het te bouwen klooster. De broeders hebben niet lang van hun nieuwe klooster kunnen genieten door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De Duitse Wehrmacht confisqueerde het klooster in 1943. De broeders hadden nu alleen nog toegang tot de kerk, de kloosterkerk en het woonhuis. Na de oorlog verbleven er zo’n 40 tot 60 kloosterlingen in het klooster. 

In 1988 werd het klooster in originele staat teruggebracht en voor het eerst verhuurd aan bedrijven.

What's my home worth?